Dobrú chuť
Nakladané šípky

Ako uchovať čo najviac vitamínov a chuti v šípkach je pre mňa veľmi dôležité a neoceniteľné. Veľmi mi záleží na tom aby moja rodina konzumovala čo možno najkvalitnejšie suroviny. Aj keď podľa väčšiny je cukor jed, ja nepatrím k „sugar free“, skôr som zástancom, že všetkého s mierou. Pripravila som pre Vás recept na šípky v mede, alebo cukre.
Plnené rožteky naslano aj nasladko

Pridávam ďalší recept (po pšenových plackách s tvarohom a cereálnych kockách) zo série: vezmi do ruky a choď. Veľmi jednoduché a rýchle rožteky; vždy vyzerajú krásne a chutia ešte lepšie. Naslano aj nasladko.
„Pohánkoto“ s hlivou

Paradajková pochúťka pre malých aj veľkých

Pečené paradajky s bylinkami alebo ... ako uchovať v paradajkách vôňu a chuť leta
Milujem paradajky, ale hlavne tie, ktoré pekne dozreli na slnku v záhrade, sú sladšie a chutnejšie. Tento rok sa im obzvlášť darilo, tak by bola veľká škoda neodložiť si ich na zimu. Ja viem, dnes aj v zime kúpite v obchode čokoľvek a kedykoľvek. Ale čo sa týka zeleniny preferujem domácu zeleninu. Nie každý si ju môže dopestovať, ale existuje veľa drobných farmárov a pestovateľov, od ktorých sa dá kúpiť zelenina (alebo aj iné prebytky z dvora). Podľa mňa má takáto zelenina nielen výraznejšiu chuť a vôňu, ale aj omnoho viac prospešných látok pre organizmus.
Pšenové placky s tvarohom

Po cereálnych kockách je tu niečo ďalšie, čo zaženie hlad, je rýchlo pripravené a deťom padne akurát do ruky. Nielen ako desiata či olovrant, ale aj chutné raňajky. Stačí už len napr. pohár mlieka.