Špaldové vankúšiky s krémom

Kategória: Dobrú chuť Uverejnené: pondelok, 29. január 2018 Napísala: JANKA Vytlačiť E-mail

Mám tu aj niečo sladké, čo stále zapadá do konceptu rýchlo a chutne. Vankúšiky po upečení a vychladnutí zamrazím, a tak po vytiahnutí z mrazničky mám expresný ale aj veľmi chutný obed. Akoby boli práve upečené!

Potrebujeme:

150 g hladkej špaldovej múky
100 g hladkej pšeničnej múky
150 ml vlažného mlieka
10 g droždia
1 ČL hnedého cukru
1 PL oleja
štipku soli
1 menšie vajce

Droždie rozmrviť do vlažného mlieka, vyliať do múky s cukrom, soľou, olejom a vajíčkom. Mixérom vypracovať vláčne cesto a nechať ho vykysnúť na teplom mieste asi 1,5 - 2 hodiny. Menší plech (asi 35x27cm), na ktorom sa budú buchtičky piecť, vymastiť olejom. Cesto rozdeliť asi na 12 častí. Z každej vytvarovať „hada“ o veľkosti zodpovedajúcej šírke plechu. Naukladať vedľa seba, potrieť olejom a nožom na pizzu poprekrajovať, aby vznikli rovnaké buchtičky.

Týmto spôsobom je ich príprava veľmi rýchla a ešte aj budú jedna ako druhá - viac menej smiley Piecť vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20-25 min. Po upečení nechať dobre vychladnúť, rozlámať a hodiť do mrazničky na horšie časy.

TIP: Ja som k tomu podávala vanilkový krém (DM vanilkový puding - ten má moja dcéra najradšej). Puding nesladím, pridám radšej (mrazené) ovocie od babky smiley

Prečítané: 652x