Pšenové minivalčeky

Kategória: Dobrú chuť Uverejnené: štvrtok, 18. január 2018 Napísala: JANKA Vytlačiť E-mail

Mám pár receptov, ktoré sa oplatí mať vždy poruke. Stačí otvoriť mrazničku a chutný, zdravý obed alebo večera sú na svete. Oceňujem ich predovšetkým v prípade časovej tiesne wink. A toto je jeden z nich.

Potrebujeme:

asi 1 hrnček pšena
asi 1 hrnček hladkej múky
mlieko alebo vodu (podľa potreby)

Hrnček pšena premyť 3-4 krát v horúcej vode (kým sa voda prestane farbiť dobiela). Uvariť vo vode (v pomere asi 1:1) pod pokrievkou, kým sa voda nestratí, občas premiešať. Vychladnuté pšeno rozmixovať (ak je moc sypké, priliať trošičku mlieka alebo vody aby sa lepšie mixovalo a vznikla kaša). Do kaše prisypať hladkú múku (asi jeden hrnček ale záleží od konzistencie pšenovej hmoty), kým nevznikne vláčne a ľahko tvarovateľné cesto. Na doske (netreba ju príliš sypať múkou) šúľať dlhých, tenkých hadov a nakrájať ich na malé kúsky. Variť vo vriacej vode, kým nevyplávajú na hladinu (cca 3-5 min). Podávať napr. s tvarohom a kompótom.

TIP: ja to robím nárazovo, tzn. keď mám viac času pripravím si ich do zásoby a hneď dám do mrazničky. Potom už len, v prípade potreby, vyberiem potrebné množstvo a uvarím. Jedlo hotové naozaj za pár minút. Ak nerátam ten dlhý prípravný proces smiley.

 

Inšpirácia: www.šikovná mamina

Prečítané: 771x